AYSUN'UN TARİF DEFTERİ

AYSUN'UN TARİF DEFTERİ

8 Nisan 2012 Pazar

Zeytinyağlı Taze Bakla

Zeytinyağlı Taze Bakla
Şu anda tam bakla mevsimi. Bakla ablamın en sevdiğim sebzelerdendir.Kayınvalidemde bu akşam Taze bakla yapınca hiç kaçırmadan tarifini yazmak istedim.Umarım beğenirsiniz:) 


Malzemeler:
  • 500 gr. taze bakla
  • Yarım demet dereotu
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 silme tatlı kaşığı un
  • 1 su bardağı su
  • Tuz
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 2 adet kesme şeker
Tarif:
  1. Baklaları öncelikle temizce yıkayın. Uçlarını kesin ve boylarına göre 2-3 parçaya bölün.
  2. Bir tencerede yağı kızdırın ve küçük küçük doğranmış soğanları rengi sararana kadar bir miktar tuzla ve şekerle kavurun. Tuz ve şeker soğanın çabuk sararmasını sağlar.
  3. Baklaları ekleyin. Tahta kaşıkla hepsini karıştırıp, tencerenin kapağını kapatın. 10 dakika kadar baklaları sarartın.
  4. Sürenin sonunda oda sıcaklığındaki suya 1 tatlı kaşığı unu ekleyin. Topak kalmaması için iyice karıştırın. Suyu, tencereye ekleyip, hafifçe tencereyi sallayın. Tencerenin kapağını kapatın.
  5. Baklaların boyutuna göre 50 -60 dakika kadar, tencerenin kapağını hiç açmadan orta ateşte pişirin. Bu sürenin sonunda suyunu çekecek ve yağına kalacaktır.
  6. Ocağın altını kapattıktan sonra baklalar soğuyana kadar bekleyin. Servis tabağına alın. ince doğranmış dereotu serpiştirerek servis yapın. Yanına sarmısaklı yoğurt eklemeyi unutmayın.
Afiyet olsun :)

2 yorum:

  1. baklaamıııı ıyyy ancak sen yaparsan güzel olur zaten :):):) canım umut sepetinde rastladım sana ana dedim bu egemi yaa bi baktım aysun falan yazıyo yok dedim kesin bu benim güzel arkadaşım :) blogun hayırlı olsun bebeğim başarılar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım teşekkür ederim bir gün yapayım sana parmaklarını yersi heheheh:)

      Sil