AYSUN'UN TARİF DEFTERİ

AYSUN'UN TARİF DEFTERİ

17 Mart 2012 Cumartesi

MEŞNİK (Yöresel bir lezzet)

Annem bu hafta İstanbul'da ve bende yakalamışken Kırklareli'ne özel yöresel yemeğimiz olan Meşnik tarifini uygulamalı olarak aldım,Çok güzel oldu umarım sizlerde beğenirsiz.


Malzemeler;
  • 4 orta boy kalınlığında tam pırasa (yaklaşık yarım kilo)
  • 2 büyük soğan
  • 1çay bardağı sivi yağ
  • 3,5 su bardaği mısır unu
  • 3 yumurta(1 inin sarısı ayrılacak ürüzeri için)
  • 1 su bardağı ılıksüt
  • 1 kabartmatozu
  • tuz,nane


Yapılışı:
  1. Önce pırasaları ve soğanı temizleyip yemeklik doğrayın.
  2. Tavada sıvıyağ ile 10-15 dakika ara ara karıştırarak kapağı kapalı olarak kavuralım.
  3.  Karıştırma kabına mısır ununu, yumurtaları, sütü, tuzunu ve kabartmatozunu güzelce karıştıralım. Kek kıvamında  bir kıvamda olacak.
  4. Pırasalı harcıda hamura  karıştıralım.
  5. Yağlı kağıt serili bir tepsiye malzemeyi döküp uzerini duzleyin.(ıslak bir kaşıkla düzeltmesi daha kolay oluyor.)
  6. Üzerine ayrılan yumurtanın sarısı ve 1 çay bardağı süt ile nane karıştırılıp dökülür 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.



      

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder