Bu tarifi 2 sene önce Portakal Ağacın'dan almıştım ben ve eşim çok beğenerek yemiştik,şimdide oğlum Ege için tekrar denedim ve oda beğendi .Umarım sizlerde beğenirsiniz.
Malzemeler:
•14 adet orta boy domates, yıkanmış, ikiye veya dörde bölünmüş
•karabiber
•arzuya göre taze nane, fesleğen veya rendelenmiş kaşar peyniri
3.Domatesleri ve kaynamış suyun yarısını tencereye ekleyip blendır ile püre haline getirin. Bir taşım kaynatıp suyun kalan yarısını ekleyin.
4.Tuzunu ve karabiberini ekleyin. İsteğinize göre taze otlar veya peynir ile süsleyip servis yapın.
5.Ben fesleğen ve kaşar peyniri ile servis ettim harika oldu :)
Malzemeler:
•14 adet orta boy domates, yıkanmış, ikiye veya dörde bölünmüş
•1 soğan
•1 baş sarımsak
•1 baş sarımsak
•1 litre kaynamış su
•tuz•karabiber
•arzuya göre taze nane, fesleğen veya rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanması:
1.Domatesleri, soğanı
ve sarımsağı 160C ısıdaki fırına koyup 45 dakika közleyin. Hepsi iyice
yumuşayınca fırından alın.
2.Soğan ve
sarımsakları soyun. Soğanları doğrayın. Az zeytinyağı eklenmiş tencerede
sarımsaklarla beraber 2-3 dakika çevirin.3.Domatesleri ve kaynamış suyun yarısını tencereye ekleyip blendır ile püre haline getirin. Bir taşım kaynatıp suyun kalan yarısını ekleyin.
4.Tuzunu ve karabiberini ekleyin. İsteğinize göre taze otlar veya peynir ile süsleyip servis yapın.
5.Ben fesleğen ve kaşar peyniri ile servis ettim harika oldu :)
Afiyet olsun...
Bende yarın deneyeceğim Ece için. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilafiyet olsun canım umarım beğenir ece:)
YanıtlaSilBen de Portakal Ağacı'nda görüp denemiştim. Çok güzel olmuştu dediğin gibi.
YanıtlaSilBen bayılıyorum bu çorbaya hem çok kolay ,hemde çok lezzetli ayrıca bol vitamin:)
YanıtlaSil