AYSUN'UN TARİF DEFTERİ

AYSUN'UN TARİF DEFTERİ

4 Mart 2012 Pazar

ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI KEREVİZ


MALZEMELER

  •  2 tane  kereviz
  • 1 tane portakal
  • 1 tane orta boy havuç
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 5 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • tuz
HAZIRLANIŞI

Zeytinyağı tencereye koyun ,
Orta büyüklükte küp küp doğradığımız soğanları tencereye koyun,
Şekeri ve tuzu ekledikten sonra  soğanlar yumuşayana kadar kavurun ,
Verev şekilde doğradığımız havuçları(verev doğrayınca daha güzel görünüyor ve havucun ince olmasına dikkat etmeliyiz yoksa geç pişiyor) ve küp küp doğradığımız  ve patatesleride ilave ettikten sonra bütün malzemeyi biraz kavurun ve malzemelerin üzerini iki parmak geçicek şekilde  kaynar suyu ekleyin,portakal ve limon suyunuda ilave edip ,yemek suyunu  çekip yağına kalıncaya kadar kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.
Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder