MALZEMELER:200 gram kuru börülce (geceden ılık su ile ıslatılmış)
Taze maydonoz
Taze dereotu
Taze nane
Taze soğan
istenirse domates ve salatalık
Sızma zeytinyağı ve limon
Geceden ıslatılan kuru börülceyi yıkadıktan sonra çelik tencerede tuz ekleyerek 20-25 dakika kadar haşlayalım. Haşlama suyunu süzdükten sonra kararmaması için bir adet limon suyunu ekleyerek karıştıralım. Sızma zeytinyağını da ekledikten sonra arada karıştırarak soğumasını bekleyelim.
Not:Yeşilliklerini sıcakken eklediğimizde yeşillikler "yosun yeşili" rengi oluyor. Bu nedenle yeşillikleri börülce soğuyunca katmalıyız. Afiyet olsun.
BÖRÜLCE HAKKINDA
Ortalama 100 gr. kuru börülcenin içerdiği önemli besin değerleri şunlardır: 343 kalori 22.8 gr. protein: 20 gr. karbonhidrat: 0 kolesterol; 1,5 gr. yağ; 2 gr. lif: 138 mgr. fosfor: 74 mgr. kalsiyum; 5.8 mgr. demir; 6,7 mgr. sodyum; 260 mgr. potasyum: 30 IU A vitamini; 1.05 mgr. B1 vitamini: 0,21 mgr. B2 vitamini ve 2.2 mgr. B3 vitamini.
- Göğüs ve akciğere faydalıdır.
- Demir minerali yönünden zengin bir besin olduğu için kansızlığa da iyi gelir.
- Potasyum yönünden zengin olduğundan, yüksek tansiyonu düşürür.
- Kansızlığa iyi gelir.
- Ayaktaki şişklikleri indirir..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder