ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR
MALZEMELER:
4 Kişi için4 adet ayıklanmış çanak enginar
2 orta boy kuru soğan
1 adet orta boy patates
1 limon,
Toz şeker, tuz, su
Dereotu
Zeytinyağı
1 avuç haşlanmış bezelye
1 orta boy havuç
YAPILIŞI:
Öncelikle bezelyeleri haşlayın ,Soğanları ,patatesleri ve havucu küp küp doğrayın,Doğradığınız soğanları biraz zeytinyağında tuz ve şekeride ekleyerek tencerenin kapağı kapalı olarak kavurun .İçine bezelyeleri, küp küp doğranmış havuç ve patatesleri ekleyin. 10 dakika kadar pişirin.Bu karışımın üzerine enginarları sap kısımları yukarı gelecek şekilde yerleştirin. Limonsuyunu, üzerine çıkacak şekilde su ve zeytinyağını ilave ederek orta ateşte 25-30 dakika pişirin. Enginarlar yumuşayınca bir tabağa alın. içine pişen karışımı koyup kıyılmış dereotu ile servis yapın. Afiyet olsun:)
NOT: Ayıklanmış enginar alırken mümkünse gözünüzün önünde ayıklanıp sadece içinde limon bulunan suyla beraber torbaya konmasına dikkat ediniz. Eve gelir gelmez enginarlarınızı iyice yıkadıktan sonra yarım kesik limonla ovunuz ve yine limonlu suda bekletiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder