AYSUN'UN TARİF DEFTERİ

AYSUN'UN TARİF DEFTERİ

3 Mayıs 2012 Perşembe

KABAK DOLMASI

Bu akşamki menümde kabak dolması var ,sarımsaklıyoğurt ile tadına doyum olmaz,umarım sizlerde beğenirsiniz:)  
MALZEMELER   
  • 1 kg kabak (dolmalık orta boy)
  • 1 su bardağı pirinç
  • 300 gr kıyma
  • 2 adet orta boy domates
  • 2 tatlı kaşığı salça
  • ½ çay bardağı sıvıyağ
  • Tuz, Karabiber, nane,
  • sıcak su
Yapılışı:
  1. Kabaklar dış yüzü sıyrılır ve 2 yada 3'e bölünür oyulup yıkanır.
  2. Pirinç bol suda yıkanır
  3. Domatesi rendelenir.
  4. Kıyma, pirinç, nane, rendelenmiş domates,1 tatlı kaşığı salça, sıvıyağ,tuz, karabiber bir kaba ilave edilerek karıştırılır.
  5. Kabaklar doldurulup tencereye dizilir.
  6. 1 su bardağı sıcak su ile 1 tatlı kaşığı salça inceltilir.Ve tencereye kabakların üzerinden yavaşça boşaltılır.Yüzünü örtecek kadar sıcak su daha ilave edilir.
  7. Dolma orta hararetli ateş de 25-30dk pişirilir.
* Sarımsaklı yoğurt ile servis yapabilirsiniz...



Kabağın YararlarıSarı renkte çiçekler açan sürüngen bir bitki olan kabak oldukça besleyicidir. Özellikle B1 ve C vitaminleri ile potasyum ve fosfor mineralleri açısından zengindir. Ayrıca, bitkisel protein, nişasta ve çinko içerir. Kabak lif açısından da zengin bir besindir.

Kabağın Faydaları:İdrar söktürür ve kabızlığı giderir. Mide ve bağırsakları yumuşatır. Böbrek ve mesane iltihaplarını giderir. Basur ve prostat şikâyetlerini azaltır. Yüksek tansiyonu ve kan şekerini düşürmeye yardımcı olur. Sinirleri yatıştırır. Göğsü yumuşatır ve öksürüğü keser. Kan yapar. Cinsel gücü ve doğurganlığı arttırır. Zihin açar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder