KIZARTMADAN YAPILAN SAĞLIKLI KARNIYARIK
2 adet irice soğan
200 gr. dana kıyma
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Biraz maydanoz
4-5 yemek kaşığı domates püresi yada doğranmış domates
1 adet yeşil biber
Süslemek için 1 adet domates ve 2 adet yeşil biber
YAPILIŞI:
- Yıkanmış patlıcanlarımızın kabuklarını şerit şerit soyuyoruz.
- 5 dakika kadar tuzlu suda bekletip kuruluyoruz.
- Ocak üzerinde tost yapmaya yarayan kıstırmalı tost aletini ısıtıp yağlıyoruz.
- Patlıcanları içleri pişip, kabukları da hafifçe kızarana kadar, yaklaşık 10-15 dakika alt üst ediyoruz.
- Doğradığımız soğanları 1 kaşık yağ ile tencremizin kapağı kapalı olacak şekilde pişiriyoruz
- Ardından kıymamızı soğanlarla beraber iyice karıştırarak pembeleştiriyoruz,
- İçine iyice minik doğranmış yeşil biber, 1-2 kaşık domates püresi, tuz, kara biber, ve 1 kahve fincanı da su ilave ediyoruz.
- Biraz da ince kıyılmış maydanoz ekledik mi karnıyarığın içi hazırdır.
- Patlıcanlarımızı fırın kabına yada ocakta pişereceğimiz tencereye yerleştirdikten sonra içlerini doldurup süslüyoruz. Pişireceğimiz zaman üzerlerine 1,5 bardak suya karıştırılmış 3-4 kaşık domates püresini döküyoruz.
İşte size sağlıklı bir patlıcan yemeği. Hele ki fırında pişirirseniz kızartılarak yapılandan ayırd etmek mümkün olmuyor :)
Eline saglik eminim ku harika olmustur ben de kizartmadan yapmanin baska bir yolunu soliyum :) haslama yaparak firinladigin zaman da gayet saglikli ve leziz oluyor
YanıtlaSil