Şimdiye kadar ağzıma sürmediğim bir tat .Fakat geçen sene arkadaşım Yeliz'in bebek mevlüt'üne gittiğim gün bayıla bayıla içtiğim ve egenin mevlütünde kendim yaptığım bir tat,herkes çok beğendi .Tarif arkadaşım Yeliz'den:)
MALZEMELER
* 3 Kalıp Lahusa şekeri
*2 litre su
*4 tane çubuk tarçın
*10-15 karanfil
*İsteğe göre toz şeker şeker
*ceviz ,fındık
HAZIRLNIŞI
Büyük bir tencereye su, şeker (isteğe göre ayarlanır) ve lohusa şekeri konulur. Yarım saat kaynatılır.
Kabuk tarçınlar ve Karanfiller bir tülbent içinde tencereye atılır. Kaynatmaya devam edilir.
Hepsi süzülerek sıcak ya da soğuk ikram ,Servis ederken bardakların üzerine toz halinde çekilmiş
ceviz ve fındık eklerseniz tadına doyulmaz bir tat oluyor :)
MALZEMELER
* 3 Kalıp Lahusa şekeri
*2 litre su
*4 tane çubuk tarçın
*10-15 karanfil
*İsteğe göre toz şeker şeker
*ceviz ,fındık
HAZIRLNIŞI
Büyük bir tencereye su, şeker (isteğe göre ayarlanır) ve lohusa şekeri konulur. Yarım saat kaynatılır.
Kabuk tarçınlar ve Karanfiller bir tülbent içinde tencereye atılır. Kaynatmaya devam edilir.
Hepsi süzülerek sıcak ya da soğuk ikram ,Servis ederken bardakların üzerine toz halinde çekilmiş
ceviz ve fındık eklerseniz tadına doyulmaz bir tat oluyor :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder