Bu tarifi EKA grubundan arkadaşım Dilek Dumlu gönderdi .Harika oluyor benimde çok beğendim bir sebze yemeği.Ellerine sağlık Dilekçim.
malzemeler:
- yarım kğ brüksel lahanası
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 havuç
- 2 patates
- 1-1,5 litre kaynamış su
- tuz
hazırlanması:
- brüksel lahanalarının sararmış yapraklarını ve sap kısımlarını kesip atın. lahanaları bol suyla yıkayın
- bir tencereye yağı ve doğradığımız soğanı koyun. soğanlar hafif kavrulurken patatesleri ve havuçları soyun. kalınca küpler şeklinde doğrayın. (ben havuları yuvarlak olarak kullandım)
- lahanaları ekleyip hafif yumuşayana kadar kavurun. havuçları tencereye alın. biraz karıştırdıktan sonra salçayı ekleyip 1-2 defa karıştırın.
- patatesleri ilave edip bir süre daha kavurun. sebzelerle yüze yüz gelecek şekilde kaynamış su ekleyin. tuzunu ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder