AYSUN'UN TARİF DEFTERİ

AYSUN'UN TARİF DEFTERİ

27 Şubat 2012 Pazartesi

Zeytinyağlı Brüksel Lahanası

  Bu tarifi EKA grubundan arkadaşım Dilek Dumlu gönderdi .Harika oluyor benimde çok beğendim bir sebze yemeği.Ellerine sağlık Dilekçim.

malzemeler:
  • yarım kğ brüksel lahanası
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 havuç
  • 2 patates
  • 1-1,5 litre kaynamış su
  • tuz
hazırlanması:
  1. brüksel lahanalarının sararmış yapraklarını ve sap kısımlarını kesip atın. lahanaları bol suyla yıkayın
  2. bir tencereye yağı ve doğradığımız soğanı koyun. soğanlar hafif kavrulurken patatesleri ve havuçları soyun. kalınca küpler şeklinde doğrayın. (ben havuları yuvarlak olarak kullandım)
  3. lahanaları ekleyip hafif yumuşayana kadar kavurun. havuçları tencereye alın. biraz karıştırdıktan sonra salçayı ekleyip 1-2 defa karıştırın.
  4. patatesleri ilave edip bir süre daha kavurun. sebzelerle yüze yüz gelecek şekilde kaynamış su ekleyin. tuzunu ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişirin.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder