Bu tarifi de yine EKA anneler grubundan arkadaşım Dilek gönderdi daha denemedim ama çok severim ,ellerine sağlık arkadaşım tarif için çok teşekkür ediyorum.
İç Malzemeleri
2 adet elma
1 çay bardağı ceviz içi
4 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
Hamur malzemeleri
Yarım paket margarin (125 gr)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet yumurta
Alabildiği kadar un
Yarım su bardağı yoğurt
Çay kaşığının ucuyla tuz
Üzeri için
Pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
Elmaları soyup rendeleyelim. Bir tencereye koyup altını
yakın, şekeri ekleyerek kısık ateşte 10 dakika pişirin, tencerenin altını
kapatın. Tarçın ve ceviz içini ekleyip, karıştırın, bir kenarda
bekletin.Yoğurdu, yumurtayı, sıvı yağı, margarini ve tuzu bir kaba aktarıp
karıştırın. Biraz biraz un ekleyerek yoğurmaya devam edin ve kabartma tozu ile
vanilyayı da ekleyin. Hamurumuz kulak memesi kıvamından biraz daha katı olana
kadar un eklemeye devam edin. İstenilen kıvamı elde edince, hamurumuzu düz bir
zemine yayarak açın. Ardından hamuru merdane yardımıyla mantı hamurundan daha
kalın bir hamur olana kadar inceltelim. sonrasında sigara böreği yapar gibi 6
yada 8 dilime böldüğümüz hamurun geniş kısımlarına iç harcı koyduktan sonra
yuvarlayarak şeklimizi elde etmiş oluyoruz. Bu arada ben hamuru açtıktan sonra
düzgün bir yuvarlak elde edebilmek için en büyük boy tencere kapağından yardım
aldım :))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder