Malzemeler:
- 1 paket margarin, oda
sıcaklığında (ben tereyağı kullandım)
- 1 kahve fincanı sıvıyağ
- 3 kaşık pudra şekeri
- 4 kaşık buğday nişastası
- Alabildiği kadar un (4,5 - 5
bardak)
- 1 çay bardağı pudra şekeri
(Üzeri için)
Hazırlanması:
- Margarin, sıvıyağ ve pudra
şekerini krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Nişasta ve unu ekleyerek
hamuru yoğurun.
- Daha sonra hamurdan uygun
büyüklükte parçalar koparıp rulo şekline getirin ve bıçakla verev şeklinde
kesin ve üzerine bıçakla 2 çizik atın (ben yuvarladım)
- Önceden ısıtılmış 160C fırında beyaz kalacak şekilde pişirin. Fırından çıkınca pudra şekerine bulayın.
Portakal ağacından aldığım bir tarif eskiden çok yapardık çok severim ve bu tarifte süper oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder