Bu tarifi Arkadaşım Behiye ile denedik ve harika bir lezzet oldu çok beğendik bence denenmeli benden söylemesi.
MALZEMELER
1/2 kg kadar süt (burası biraz sizin pürenizi ne kadar
akışkan istediğinize bağlı, dikkat edin püre çorbası olmasın :) )
Tuz
Tereyağ
Patatesleri soyun ve iri küpler halinde doğrayın.
Çelik bir tencereye doğradığınız patatesleri koyun. İçine hafif üzerlerine çıkacak kadar süt ekleyin. Az eklemiş olmanız önemli değil blendardan geçirirken isterseniz daha da süt ilave ederek kıvamını daha akıcı yapabilirsiniz. Yeterki çok olmasın. O zaman nişasta ile koyultmanız gerekir. Yada ayrı bir tencerede patates haşlayıp eklemeniz ki bu da asıl lezzetini bozabilir. İştebu pürenin sırrı bu: patatesler suda değil doğrudan sütte haşlanıyorlar. Böylece haşlanırken sütü çeken patateslerin lezzetine lezzet katılıyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder