Malzemeler
5-6 Adet (orta boy) Patates
1 Çay bardağı(haşlanmış) Bezelye
1 (minik doğranmış havuç)
1 Çay Bardağı (minik doğranmış) Kornişon Turşu
7-8 Adet (halka halka doğranmış) Kırmızı Biberli Yeşil
zeytin
1 Yemek Kaşığı Tereyağ Tuz - Karabiber
bir miktar Mayonez (üzeri için)
Hazırlanışı
3 orta boy pataesten yaklasık 7 tane cıkıyo..patateslarımızı
haslayalım..havuclarımız mınık dograyıp haslayalım bezelyelerımızıde
öyle.haslanan patateslarımız püre halıne gertırıp baharat ve yagla
harmanlayalım..ben küçük kalıplar kullandım..kalıbın kenarlarına papatesı
yaydım ortası havuz gıgı acık kaldı..ortasınada mınık dogradıgım tursumu
havucumu ve bezelyamı yerlestırdım...NOT: hemen servıs etmıceksenız
kumpirlerınızı yapın dolapta dınlendırın ama agzını kapatın herhangı
bıseyle.servıs yapacagınız zamanı mayonez ve maydanozla susleyın..mayonez
acıkta kalıp kurudugunda hıcde güzel bı görüntü olmuyo acıkcası..ben kumpirimin
içine haslanmıs mısırda da eklenebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder